Voorwoord

Van harte welkom in de katholieke kleuterschool ‘De Toverfluit’ in het centrum van Heusden.

In deze veilige schoolomgeving kunnen kleuters met hun ouders zeker te voet of met de fiets naar school komen. Goed voor het milieu. Kom jemet de auto? Dan heb je een ruime parking voor de deur.

Wij zijn een enthousiast en professioneel schoolteam dat zich ten volle inzet voor de ontwikkeling van elke kleuter. Want maatwerk, daar zijn we sterk in.

Alle kleuters worden met de beste zorgen omringd. Welbevinden staat op de eerste plaats.
We geven een gedifferentieerd ontwikkelingsaanbod zodat elke kleuter de beste versie van zichzelf kan worden.
‘Ietsje meer bewegen’ is ons uitgangspunt bij het stimuleren van de ontwikkeling van de kleuters.
‘Bodymap’, een wetenschappelijk onderbouwd bewegingsprogramma, wordt dan ook overal toegepast: in de klas, de turnzaal, de speelplaats, de gangen. De resultaten zijn verbluffend positief. Kom zeker langs voor meer uitleg.

Een goede samenwerking met ouders vinden wij erg belangrijk.
Onze toffe ouderraad is daar het overtuigende bewijs van. En door de dagelijkse contacten met ouders bij het brengen en halen van hun kinderen, zijn we een zeer laagdrempelige school voor iedereen.

Ouder, je bent onze partner in de opvoeding van je kind !

Onze kleuters stromen door naar de lagere school ‘De Brug’.
Door ingrijpende verbouwingswerken biedt hun nieuwe infrastructuur alles wat een team nodig heeft om hun kwalitatief onderwijs optimaal mogelijk te maken.

Nooit gezien! Kom dus zeker eens een kijkje nemen! Met trots vernemen dat onze leerlingen ook in het middelbaar het uitstekend doen!

Hun goede schoolse kennis en sociale vaardigheden om op een positieve manier te participeren in een multiculturele maatschappij zijn de twee voornaamste troeven van onze scholen.

Voel je je aangesproken door deze korte voorstelling? Kom dan zeker kennismaken!

Van harte welkom!

Marleen Indestege
directeur