Wijkschooltje

Wijkschooltje Ubbersel en het MOS-project

Meer dan 50 jaar geleden moesten de toenmalige bewoners van Ubbersel elke dag te voet naar de Brugstraat in Heusden omdat dit de dichtsbijzijnde school was en zo kwam het dat een aantal buurtbewoners dit kleine schooltje eigenhandig bouwden om de kosten te drukken.

Het bestond uit één klaslokaal met speelzaaltje en had als doel kleutertjes van alle leeftijden samen op te vangen om zo de groeiende jonge bevolking van dit gehucht de kans te geven hun kapoentjes dicht bij huis naar school te laten gaan.

In Ubbersel wordt veel aandacht besteed aan Milieuzorg op School (MOS). De kleuters, ouders en grootouders worden zoveel mogelijk betrokken bij alle MOS-activiteiten en ontwikkelen op deze manier een hart voor milieu en natuur.

Kleuterschool “De Toverfluit” bestaat uit een hoofdschool (Brugstraat) en een wijkschooltje in Ubbersel (Horionweg 5) bestaande uit één klasje.

Vandaag bestaat dit unieke klasje nog steeds en kiezen ouders meer dan ooit bewust voor dit schooltje met kleuters van alle leeftijden samen in één kleuterklasje.

Wat is MOS?


MOS staat voor Milieuzorg Op School

Een duurzame toekomst voor onze planeet begint met bewuste keuzes maken. MOS helpt van je school een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving te maken, samen met de leerlingen, het schoolteam en het netwerk van de school.

MOS richt zich op basis- en secundaire scholen.


Uitgangspunten

  1. Leerlingenparticipatie: elke actie begint met actieve betrokkenheid van leerlingen.
  2. Teamwork: MOS betrekt het hele schoolteam en de ouders bij haar werking.
  3. Netwerk: MOS-scholen werken samen met de schoolbuurt, lokale besturen, (jeugd)verenigingen, ngo's, organisaties uit het middenveld ...
  4. Beleving: MOS is een leerproces, met een concreet resultaat voor ogen.
licht

Hoofdschool Heusden
Brugstraat 16
3550 Heusden-Zolder
011 45 11 24
Onr. 432.870.121

MOS-Wijkschooltje
Ubbersel
Horionweg 5
3550 Heusden-Zolder
0468 27 94 55

©2021 "De Toverfluit" - Alle rechten voorbehouden.
×